Homico helpt met een waterput in Tanzania

Afgelopen maand heeft Homico een bijdrage gegeven van 3500 euro aan de stichting “Holland Water Goes Africa”. Met dit bedrag dragen ze de helft bij in de kosten van het slaan van een waterput in Tanzania.

Niets bijzonders zo op het eerste gezicht maar deze waterput werd gerealiseerd door Floris de Vos van de hierboven genoemde stichting. Misschien gaat er nog geen belletje rinkelen bij de lezer maar als er dan de website www.pasfotoauto.nl bij genoemd wordt, dan wordt het allemaal weer duidelijk. Degene die het niet meer weet kan dit altijd nog even met Google nakijken. In het kort. Begin 2010 zijn Floris en Lydia naar Afrika vertrokken voor een wel zeer speciaal project. Ze gaan met een zeer eenvoudige techniek samen met de lokale bevolking waterputten slaan. Tegelijk brengen zij deze kennis over op de plaatselijke bevolking zodat deze zelf verder kunnen met het slaan van meer putten. De techniek is zo eenvoudig dat deze met lokaal te vervaardigen materiaal uitgevoerd kan worden. Op de website van de stichting www.hollandwatergoesafrica.com is hier alles over te vinden.

Met deze waterput wordt het leven van deze mensen aanzienlijk verbeterd zeker als je beseft dat het water normaal uit een rivier of een waterplas gehaald wordt en daardoor vaak van twijfelachtige kwaliteit is. Voor de gezondheid van deze mensen en vooral voor die van de kinderen is een goede en veilige watervoorziening van levensbelang. Homico heeft zo weer een steentje bijgedragen aan een van de millenniumdoelstellingen nl. minder kindersterfte.

Het geld is door de vrijwilligers van Homico hoofdzakelijk verdiend met de verkoop van tweedehands artikelen in de winkel van Homico. Deze winkel is gevestigd aan de Pastoor van Breugelstraat 68a in Bosschenhoofd en is elke zaterdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke woensdag van 13.30 tot 15.30 uur. Spullen brengen kan woensdagochtend en tijdens de openingstijden van de winkel. Trouwens als u geen spullen heeft weg te geven dan kunt u ook nu nog steeds donateur worden. Ook zo kunt u laten zien dat u begaan bent met het lot van de allerarmsten. Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.homico.nl.

Bron: Halderbergse Bode, 27 oktober 2010