Homico ondersteunt projecten All over the World

BOSSCHENHOOFD – In de media heeft HOMICO het laatste jaar niet zoveel van zich laten horen, maar dat wil niet zeggen dat er weinig activiteiten hebben plaats gevonden.

Sterker nog vele projecten all over the world hebben een financiële ondersteuning van de stichting ontvangen.

Jaarlijks komen er vele aanvragen voor steun binnen. Helaas kunnen deze niet allemaal gehonoreerd worden, omdat deze niet voldoen aan de criteria die Homico hanteert om een aanvraag te beoordelen. Omdat de vrijwilligers van de stichting, die opereert vanuit de winkel in Bosschenhoofd, graag betrokken wil zijn met een project waaraan geld wordt gedoneerd, is er vastgesteld dat een initiatief een regionale binding moet hebben. Zo hebben onder andere de volgende aanvragers het afgelopen jaar een geldbedrag ontvangen waarmee een project, of een deel daarvan, is gefinancierd: Bouw van Kok Thnot Village English School in Siem Reap, Cambodja door Marco van Meer uit Etten leur. Project van scholing van mensen in Siera Leone om kans op moedersterfte te reduceren, initiatief van Petry Verhees uit Roosendaal. Stichting I Fos Nepal, realisatie van rookvrije kooktoestellen en sanitaire voorzieningen in een bergdorp in Nepal, Initiatief door Perry en Nicole uit Hoeven. Ook ander projecten, met het doel om mensen te ondersteunen in het opbouwen van een menswaardig bestaan, in landen als Suriname, Nepal, Zimbabwe, Kenia, Oeganda, Malawi en Gambia zijn financieel ondersteund. Het is niet zo dat Homico alleen geld doneert, maar iedere donatie dient de aanvrager achteraf volledig te verantwoorden door het indienen van bonnen, foto’s, verslagen etc.

Bent u geïnteresseerd in projecten die Homico ondersteunt of wilt u wil weten of een project ondersteund kan worden, vraag dan aan een van de vrijwilligers in de winkel meer informatie of kijk op de website, www.homico.nl, voor een projectaanvraag formulier.

De winkel van Homico, Pastoor van Breugelstraat 68a in Bosschenhoofd, is elke zaterdag open van 10.00 tot 12.00 uur en woensdag van 13.30 tot 15.30 uur. Spullen brengen kan woensdagochtend en tijdens de openingstijden van de winkel.

Bron: De Halderbergse bode juli 2012