Stichting Gered Gereedschap

 

Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van. Het geeft vakmensen de kans om een zelfstandig bestaan als bijvoorbeeld timmerman, automonteur of kleermaker op te bouwen. Zo pakken we armoede duurzaam aan en dat werkt.

2022

De aanvraag luidde:

Voor het bedrag van € 5.765,- kunnen wij tien naaimachines en 40 individuele sets gereedschappen leveren, als ook acht sets gereedschappen voor de inrichting van klaslokalen voor de bovengenoemde vakken. Per set kunnen 10 leerlingen tegelijkertijd les gegeven worden. Per vakrichting zitten de juiste hand- en elektrische gereedschappen in de set. Wij willen u vragen € 1500,- te doneren om dit mogelijk te maken. Wij vragen de overige € 4265, – aan bij Stichting Heko en Stichting COFFR. Samen maken jullie het mogelijk dat 100 kwetsbare mensen per jaar een gedegen vakopleiding krijgen waarmee ze hun eigen brood kunnen verdienen en uit de armoede kunnen komen

De aanvraag werd gehonoreerd met een bijdrage van € 1.500.

2018

In de vergadering van 13 november 2018 is een bedrag beschikbaar gesteld van € 1.500 voor de aanschaf van een container t.b.v. het transport van goederen naar Tanzania.