Suvadra is blij met Homico

gelezen in Halderbergse Bode van 25 april 2018

Homico ondersteunt Stichting Suvadra

BOSSCHENHOOFD/ETTEN-LEUR – Aan de St. Gerardushof 15 in Bosschenhoofd is de winkel van Stichting Homico, waar tweedehands kleding en andere spullen een tweede leven krijgen. De openingstijden zijn woensdag van 13.30 tot 15.30 en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Met de opbrengsten van deze winkel en de inkomsten via giften en donaties steunen zij diverse projecten in de derde wereld. Hun motto is ‘hulp aan de allerarmsten in de eerste levensbehoeften om te helpen een menswaardig bestaan op te bouwen’.

Homico helpt dit jaar onder andere Stichting Suvadra van de Etten-Leurse Joyce van Rijen, die in maart een verzoek indiende. Suvadra zet zich in voor gehandicapte jongelui in Nepal en de Suvadra-hulp ligt op het terrein van studie en in de medische hoek. Het beschikbaar gestelde Homico-geld gaat naar de aanschaf van luiers voor Shova, een verlamde jonge vrouw van 28 jaar. Zij heeft toen ze twaalf was door een ziekte het gevoel in haar benen verloren. Ook raakte ze incontinent, waardoor ze luiers moest gaan gebruiken. Deze zijn in Nepal vrij prijzig, waardoor Stichting Suvadra haar daarmee ondersteunt. Ze kan hierdoor zelfstandiger en onafhankelijker haar leven leiden.